Ganoderma Lucidum

Ganoderma – A gyógynövények királya

 

 

A gyógynövények királya, GANOREDMA kínaiul: Linghzi, japánul Red Reishi,

(az élet gombája)

Az örök élet titkát sokan és régóta próbálják megfejteni. A tudósok szerint az ember genetikailag 100-120 évre van kódolva. Ennek ellenére manapság egyre kevesebben érik el a 80 évet. Ennek számos oka van, amelyek külön-külön, de együttesen is csökkentik életéveink számát. Megváltozott életvitelünk az egyik fő ok. A stressz romboló hatásáról senkit sem kell meggyőzni. A mozgáshiány és táplálkozási szokásaink megváltozása további tényezők. Ezek ellen azért tudunk tenni. Egyre többen látják be, hogy az egészséget megtartani sokkal könnyebb, mint visszaszerezni. Ez természetesen áldozatokkal és többek közt anyagi áldozatokkal jár. Fitnesz bérleteket, sportszereket sajnos egyre kevesebben engedhetnek meg maguknak. De mozogni bárhol lehet. Ennél fontosabbnak tartom a helyes táplálkozást. A riasztó jelzések már régóta érkeznek. Glutén, laktóz érzékenység, gyomorégés, reflux, hasmenés, szorulás mind azt jelenti, hogy emésztő rendszerünk nem működik megfelelően. Már Hipokratesz is megmondta, hogy a halál a vastagbélben van. A média is felismerte ennek hihetetlen jelentőségét, egyre több főzős, egészséges életmódot népszerűsítő műsor látható, szinte naponta jelennek meg új szakács, vagy recept könyvek, füzetek. Egy valamiről ellenben megfeledkezünk. A táplálkozás lényege, hogy szervezetünk megkapja a működéséhez elengedhetetlen tápanyagait. Csak van egy hatalmas probléma. Mivel egyre többen vagyunk, ezért a mezőgazdaság átállt a mennyiségi termelésre. A termőterületek már évek óta csak azokat az összetevőket tartalmazzák, amivel a növények épphogy meghozzák termésüket, de a beltartalmuk szinte nulla.  Ezért fogant meg bennem az a gondolat, hogy nem lehet rossz egy olyan növény, amely közel kettőszáz ásványi anyagot és száz antioxidánst tartalmaz. Ennek köszönhető, hogy sok helyen gyógynövényként alkalmazzák. Sajnos egyre több beteg ember van, és amikor kiderül a probléma hirtelen rengeteg „jóakaró” jelenik meg a környezetében és a csodaszerek garmadáját akarják eladni arany áron. Ennek köszönhető, hogy az igazi segítő kezet is gyakran elutasítják. Manapság sok olyan eset fordult elő, hogy bevizsgálás után derült ki, hogy egyes termékeknek semmilyen hatóanyag tartalmuk nincs, és esetleg még kárt is tudnak okozni. De ne tételezzünk fel ezekről az emberekről rosszat, csak lehet őket is félrevezették ezzel kapcsolatosan

 

A ganodermát több mint kétezer éve ismerik és használják Kínában, Japánban. Bárki nem ehette meg, ha megtalált egyet, be kellett szolgáltatnia, mert csak a császári család kiváltsága volt a fogyasztása.

Nem csoda, ha ennyi idő alatt bőven szereztek tapasztalatokat jótékony hatásaival kapcsolatban. Néhány adat:
A Ganoderma gyógyhatásai
A Ganoderma több mint 200 aktív hatóanyagot tartalmaz. A legfontosabb összetevők: a poliszacharidok,amelyek erősítik az immunrendszert és a szerves kötésben germánium, szelén amelyik növeli a vér oxigéntartalmát,fenntartja az anyagcsere folyamatokat és megakadályozza a szövetek rombolódását (erős antioxidáns).

A Ganoderma legfontosabb tulajdonságai:


vértisztító, salaktalanító, májvédő, veseműködés serkentő, szíverősítő, vérnyomás szabályzó, általános tonizáló, köhögéscsillapító, köptető, nyugtató, vastagbéltisztító és rákellenes.

Dr. Yukio Naoi, a kyotoi egyetem „Foodstuff” Tudományos Kutatói Intézet:
„A Ganoderma valóban egy univerzális gyógyszer? ”Figyelmünket nem a történelem során legelterjedtebb betegségekre kell irányítsuk, hanem a mai kor betegségeire. Hogy választ kapjunk erre a kérdésre, tizenhárom éven keresztül, folytonosan kutattuk a Ganoderma tulajdonságait és felhasználhatóságát, és az eredmények kielégítők voltak. Az első kérdés az, hogy a Ganoderma hatékony lehet-e minden fajta betegség esetén. A válaszunk az, hogy „Igen”, mivel képes a mai kor emberének az egészségi állapotát fenntartani. Egy beteg esetében, a Ganoderma hatással lehet szervezete legérzékenyebb részeire, felszínre hozza, és gyökereiben megsemmisíti a betegség eredetét, ezáltal lehetővé teszi a szervezet meggyógyulását.

Ez a gomba képes egy kiegyensúlyozatlan működésű szervezetet egészséges állapotúra hozni. Ami a Ganoderma hatékonyságát illeti nincs különbség az emberfajok között, a régmúlt idők és a mai kor embere között – a Ganoderma mindenki esetében hatékony; ugyanazon embertípusok a világ minden tájáról ugyanazon eredményeket fogják tapasztalni. Azt a tényt, hogy a Ganoderma megfelel bármely páciens testalkatának, egy engedéllyel rendelkező gyógyszer hatékonyságaként lehet tekinteni. Tény, hogy azon páciensek körében, akik fogyasztották a Ganodermát, egyetlen egy esetben sem észleltek negatív mellékhatást.

 

A teljes Reishi (Ganoderma) kivonat in vivo és in vitro gyógyszerészeti hatása
• analgetikus, enyhíti a fájdalmat;
• allergia-ellenes;
• hörghurut-megelőző (bronchitisz) hatás, a hörgő hámszövetének regenerálódását idézi elő
• gyulladás-csökkentő;
• baktériumölő, Staphylococci, Streptococi és Bacillus pneumoniae ellen (serkenti az immunrendszer tevékenységét);
• antioxidáns, kiküszöböli a szabad-gyököket;
• daganatképződés ellenes tevékenység;
• vírusölő, serkenti az interferon termelést;
• csökkenti a vérnyomást;
• serkenti a csontvelő magvas sejtjeinek a szaporodását;
• szíverősítő, csökkenti a koleszterin szintet, anélkül, hogy kihatással lenne a trigliceridekre, serkenti a szívizom anyagcsere folyamatait és csökkenti a koszorúér hemodinamikáját;
• csökkenti az idegrendszerben a központi és perifériás
antikolinergikus tevékenységet, csökkentve ez által a koffeinikus hatást, izomlazító;
• serkenti in vitro NK immunitást;
• köhögéscsillapító és köptető;
• általános immunerősítő;
• HIV-ellenes hatás, in vitro és in vivo (jótékony hatás AIDS esetén);
• javítja a mellékvese-kéreg mőködését;
• növeli az interleukin-1 termelést;
• növeli az interleukin-2 termelést.Fontos, aktív összetevők:
• Beta és hetero-Beta-glucans (daganat-ellenes, immunerősítő)
• Ling Zhi-8 protein (allergia-ellenes, imuno-modulator)
• Ganodermikus triterpenoid sav (allergia ellenes, csökkenti a koleszterin szintet és a vérnyomást)
(United Kingdom Cancer Research Institute -kivonat)

Hogyan hat a Ganoderma?
A Ganoderma szervezetünkre való gyógyhatásait öt lépésben fejti ki:

1. Az egészségi állapot felmérése (1-30 nap) A Ganoderma segít a rejtett betegségek és méreganyagok feltérképezését szervezetünkben és a szervezet funkcióinak a helyreállításában. E folyamatok alatt szervezetünkben „ellenreakciók”-ként ismert jelenségek fognak jelentkezni. Ezek a reakciók nem mellékhatások, hanem segítenek azonosítani a problémás zónákat.

2. Tisztítás-méregtelenítés (1-30 hét)
A „méreganyagok kiválasztásának mestere”-ként ismert a Ganoderma. Kiküszöböli a húgysav, tejsav és koleszterin többleteket, zsírlerakódásokat, halott sejteket és a szervezetben felgyűlt salakanyagokat. A méreganyagok a vérben keringenek és (a máj és a vese segítségével) a vizelet, széklet által, de az izzadság, váladékok útján is távoznak a szervezetünkből.

3. Szabályozás/beállítás (1-12 hónap)
A gyógyulás folyamata közben sok reakció figyelhető meg. Nem kell megijedni, ez a jele annak, hogy szervezetünk gyógyul. Ha a reakciók túl hevesek, akkor csökkentsük az adagot.

4. Visszanyerés (6-24 hónap)
A Ganoderma folytatja a szervezet károsodott részeinek kijavítását és erősíti a szervezet immunrendszerét, hogy ellenálló legyen a betegségekkel szemben. Létfontosságú alapanyagokat és vitaminokat szolgáltat egy gyors felépülés érdekében.

5. Megfiatalodás (1-3 év)
A végcél, amiért a Ganodermát fogyasztjuk az, hogy optimális szinten tartsuk a szervezetünk funkcióit és a megfiatalodás.

Ha még ezen felül érdekel valakit, további orvosi tanulmányokat találhat a www.pubmed.com oldalon.

 

Miért is írtam le ezeket?

 

Ugyanis lehetőség van arra, hogy ehhez a gombához hozzájussunk.  De milyen gombához?

Ennek a növénynek az a tulajdonsága, hogy taplógomba, és így a fák kiterjedt gyökerei által felszívott ásványi anyagokat szívja magába.

Ha valamilyen jó dolog megjelenik a piacon, azonnal elindul a hamisítás. Lehet úgy is Ganodermát termeszteni, hogy fűrészporral teli zsákokba rakják bele a spórákat, nedves helyekre, pincékbe teszik. A növény így is kifejlődik, csak a hatóanyag tartalma nulla.

 

Az Organo Gold céget, 2008-ban alapították. Tulajdonosa, egy kínai származású üzetember előszőr azzal kezdte tevékenységét, hogy  Kínában felvásárolt  komoly földterületeket. Így saját őshonos területén termesztik a ganodermát.  Mind a termesztés és feldolgozása legkomolyabb minőségi és sterilitási  előírásoknak megfelelnek meg. Folyamatosan ellenőrzik laboratóriumban a gombák ásványi anyag tartalmát.

 

 

A minőség bizonyítékaként  a cég a következő  tanusítványokkal rendelkezik:

Minőségi tanusítványok

 

(HALAL-Muszlimok), (Kosher-Zsidók), fogyaszthatják,  öko-termék, a GMP a gyógyszergyáraknak kötelező sterilitási technológiai előírás

A hiánybetegségek legtöbbször már felnőtt korban fordulnak elő, ezért az Organo Gold nem egyszerűen mint gyógyszer, vagy étrendkiegészítő akarta piacra dobni termékét, hanem egy olyan speciális „vivőanyanyaggal”  kapcsolta össze, amit bizonyítottan 10-ből 7 felnőtt fogyaszt a világ minden részén. Ez a tea és kávé. A cég  itt is a legmagasabb minőségre törekszik. Magát a zöld teát is Kínában termesztik, teljesen kézi erővel.

 

A kávéról elöljáróban tudni kell, hogy alapvetően kettő fajtája  van.

A Robuszta kávé, amely nagy terméshozamú, magas koffein és savtartalmú. Sokan mondják, hogy imádom a kávét, de max. kettőt ihatok, mert bosszantja a vérnyomásomat, és a gyomromat, álmatlanságot okoz. A boltokban kapható kávék 90 %-a Robuszta.

A másik, amit a kávék királyának neveznek az Arabica kávé. Harmad annyi koffein, minimális savtartalom, a vérnyomást szabályozza, a gyomornak kimondottan jót tesz. Este lefekvés előtt szoktam egy csokis kávét inni és azóta tökéletesen alszom.

arabica

A kávét Malaysiában termesztik ugyancsak teljesen természetes körülmények között, gépek nélkül. Pörkölik, lefőzik és hűtve szárítják, így az egyik legkiválóbb minőségű instant kávét kapjuk.

 

A kizárólag csak kávét (3,5 gr 100% Arabica) tartalmazó „Black” egész napra frissességet biztosít, a nőies lágyságot biztosító „Latte” tejeskávé érzést nyújt, és a „Mocha” az ugyancsak kiváló minőségű csokival összekevert csokis kávé élvezetét nyújtja. Gyerekeknek sem maradnak ki a sorból, nekik a „Hot Chocolate” „forró csokoládé” biztosítja a napi Ganoderma mennyiség bevitelét a szervezetükbe.

black

lattemocha

Régebben én is több kávét (4-5 adag) ittam naponta. Amikor először megkóstoltam az Arabica kávét azonnal éreztem, hogy ez valami különleges dolog. Manapság reggel iszom egy Blacket és este egy Mochát. Minden adag kávé tartalmazza a szervezetünk egy napi ásványi anyag szükségletét. Fontos, hogy max. 80 C fokos vízbe tegyük a gomba miatt.

forro csoki2

 

green_teaA zöld tea abban különleges, hogy az Organo Gold által közzétett adat szerint a teafilterben lévő Ganoderma mennyiség többszöröse a kávééban lévőnek, tehát kiválóan alkalmas terápiás célokra is. Egy filterből egy liter tea készíthető, várjuk meg, hogy szép vörös legyen a színe. Én a kifőzés után a filterben lévő teát és ganodermát tejfölbe, vagy joghurtba keverve meg is eszem.  Szerintem így még hatásosabb.

 

Próbáltam tömör és korrekt tájékoztatást adni, ha felkeltette érdeklődését akkor bővebb információért látogassa meg a www.magnetovital.hu weboldalt, vagy hívjon a

061-404-1478-as vonalas, vagy a 0630-6323063-as mobil számon.

 

Forrás: Red Reishi: King of Adaptogens, San Francisco, CA 94111, June 12, 2007, Global Medicine Hunter® News Release, Dr. Meg Jordan, PhD, RN, GLOBAL HEALTH MEDIA
További források: shelener.hu, mycoffeesupreme.com, reishi.com, ncbi.nlm.nih.gov/,Itt üzenhet

oxigénes víz mágnesterápia szívmérés méregtelenítés egészség