Mágneses terápia

Mint több lapon elhangzott, hogy a mágnesességnek többféle válfaja van. Anélkül, hogy a permanens “álló”mágnesekkel való kezelések hatásosságát vitatnám, ezekben a részekben az alacsony frekvenciatartományban pulzáló elektromágneses kezelésekről lesz szó részletesen.

Ez egy hatalmas anyag. Biztosan több lap fog róla szólni.. Először egy kis áttekintés. Az előzőkben szó volt arról, a mágneses terek hatásait csak nagyon kevés ember képes érzékelni. Az állatok ellenben igen. Az erővonalak, mint már volt róla szó behálózzák környezetünket, erősségük is változó, ezért sok állat a tájékozódásban tudja használni. Miért van az, hogy egyes állatok a születési, kikelési, vagy ívási helyükre, akár több száz mérföldre, de visszatalálnak? Ezek a láthatatlan jelek, mint egy iránytű segítséget nyújtanak ehhez. A 2. képen költöző madarak, egy cet és egy napraforgó látható a Föld és egy űrhajós mellett. Bebizonyosodott, hogy a növények is érzékelik a mágneses tereket és képesek a fény (ami ugyancsak elektromágneses tevékenység) felé fordulni.

A föld mágnesessége

De mit keres ott az űrhajós. A 3. képen látható, hogy életfeltételeink az utóbbi kb. 200 évben gyökeresen megváltoztak. A “Földön” éltünk tiszta levegőt szívtunk, tiszta vizet ittunk.. A környezetszennyezés szinte minden határt felülmúlt, és a nagyvárosok fejlődésével megjelentek a emeletes lakó és irodaépületek. Mivel a mágnesesség ereje a távolság növekedésének négyzetével gyengül, az ezekben az épületekben dolgozó, vagy élő emberek energiaszintje el kezdett csökkenni. Azonban ez nem egy akut, látványos folyamat volt. A repülés, kiváltképp az űrhajózás előrehaladtával már látványosan jelentkeztek jellegzetes tünetek.
Egy űrprogramba nagyon sok ember közül választották ki azokat a személyeket akik minden tekintetben egészségesek voltak. A program előrehaladtával a folyamatos orvosi ellenőrzéseknek köszönhetően derültek ki, hogy anyagcsere folyamataik erőteljesen lassultak. Az okát akkor még nem tudták megfejteni, mert azt keresték, hogy mi válthatta ki. Szent-Györgyi Albertnek volt egy híres mondása: “Ha nem találjuk valamire a választ, akkor rossz kérdést tettünk fel”. Ugyanis itt ezeket a kóros folyamatokat nem valaminek a hatása váltotta ki, hanem a Föld mágnesességének a hiányának köszönhetően alakultak ki. Kezdetben olyan mágneses jelgenerátorokat helyeztek el az űrhajókban, amik a 7,83 Hz frekvenciát sugározták és komoly javulásokat értek el.

Ezek hatására nagyon komoly orvosi és fizikai kutatások kezdődtek. Egy nemzetközi kutatócsoportot állítottak össze, amelyben amerikai, német, svájci, orosz stb. tudósok vettek részt. A mágneses rezgések élettani hatásait vizsgálták. Szervezetünk összes sejtjét tanulmányozva kiderült, hogy mindegyiknek saját rezgése van és ezek a 0,3 Hz és 300Hz-es frekvencia tartományban helyezkednek el.

MCR

Többek között ennek az elvnek köszönhetők a biorezonanciás diagnosztikai rendszerek. Mivel a szervezetről levett rezgésekről pontosan tudják, hogy mely rezgés mely szervhez tartozik. Bizonyos rezgések megléte esetén pedig rendellenes működésre lehet következtetni. Nagyon komoly szintre fejlesztették ezeket a készülékeket és biztosan még sokat fognak fejlődni. Ennek az alapelvnek a megfordításából keletkeztek a terápiás készülékek. Ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy egy sejt rendellenes rezgéseket produkál, akkor ha a saját egészséges rezgéseit juttatjuk hozzá, akkor visszahangolható és egészséges működésre lehet késztetni. Ezen az alapelven működnek a homeopátiás szerek nagy sikerrel.

Fűrészfog impulzus

A biorezonanciás diagnosztikai rendszereket is továbbfejlesztették abba az irányba, hogy a jó rezgéseket vissza is tudják juttatni. Miben különbözik a mágnesterápia ezektől a módszerektől. Egy német fizikus professzor által alkalmazott módszer alaposan változásokat hozott. Egy példán keresztül szeretném érzékeltetni az alapelvet. Ha szervezetünkben egy-két szerv nem működik rendesen pl. hamis hangok keletkeznek, akkor a legalapvetőbb feladat a helyes diagnózis felállítása. Ezek után egy zongorán a helyes hangok lejátszásával vissza lehet állítani a rendet. Warnke professzor elmélete szerint, ha kis intenzitással, de az összes hangot lejátsszuk, akkor igaz az összes sejtet megszólítjuk, az egészségeseket is, de ezeknél semmiféle káros hatás nem következik be. Tehát alkalmazni kezdték a rezonanciát. Példa a rezonanciára:Van két hangvilla, az egyiket megrezegtetjük. Egy idő után a másik is el kezd rezegni . De a második akkor is rezeg tovább, ha az előzőt kivesszük a rendszerből. Ezt a jelenséget használta az USA-ban kifejlesztett QRS (Quantum Resonance System) nevű készülék, aminek a digitális továbbfejlesztett típusát a http://www.qrs.com.sg/ weboldalon lehet megtalálni. Kezdőlapján látható, hogy az űrhajókban is alkalmazzák. Európában nemsokára kifejlesztették az MRS (Magnet Resonanc System) nevű készüléket, ezek után több hasonló elven működő készülék került forgalomba, mert a gyakorlati tapasztalatok alapján bebizonyosodott, hogy nagyon sok betegségtípusnál alkalmazható akár fő, vagy kiegészítő terápiaként.

Az is bebizonyosodott, hogy a kisfrekvenciás, alacsony intenzitással rezgő mágneses térnek semmiféle mellékhatása nincs. 2001-ben újabb nagy lépést tettek előre, a készülék digitalizálásával. Ez volt az MCR (Magnetic Cell Regeneration) készülék, QRS-t is megelőzve az Osztrák állam finanszírozásában a Linzi Egyetemen fejlesztették ki. Minden addigi készüléket felülmúlt. Érintőképernyős kijelzője volt, a családi kivitelben 4 fő, a klinikaiban 90 fő különállóan programozható volt. Az IFBM (Institut für Bioelektrische Medizin orvostársaság irányításával európai klinikák tesztelték és ennek köszönhetően kezdetben 7, nem sokkal később 17 komplett program állt rendelkezésre a különféle betegségek kezelésére. Az indikációs listáról és további tulajdonságairól az MCR oldalon fogok róla írni.

A testünk rezgése

Zárógondolatként egy tanulmányt mutatok be:Halpern és Vandyk kutatók egy 1965-ös kísérletben a mágneses mező hiányának következményeit vizsgálták. Mágneses tér nélküli környezetet állítottak elő, amelyben kísérleti egerek életét tanulmányozták. A kísérletben részt vevő egerek egyik csoportja egy éven keresztül el volt zárva a mágneses tértől, míg a másik csoport időnként hozzájuthatott. A mágnesességtől elzárt egerek a következő tüneteket mutatták: rövidebb élettartam, szövetszaporodás (ez nem feltétlenül rosszindulatú), terméketlenség, kannibalizmus, helyzetérzékelési zavarok.Itt üzenhet

oxigénes víz mágnesterápia szívmérés méregtelenítés egészség