Tünetekről nem csak rákbetegeknek

Talán hosszúnak tűnik, de érdemes végig olvasni.
Ez a beszélgetés az oxigénes víz ismertetésekor hangzott el a tv-ben egy természetgyógyász (TGY), egy egészségklub igazgatója (I) és egy orvos (O) között.

TGY:
A mai napon a következőkről lesz szó, krónikus degeneratív betegségek, a húsvéti böjt, a méregtelenítés, II-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, rheumatoid artritisz, kolitisz, szívkoszorúér meszesedés. Tehát azokat a krónikus degeneratív betegségeket beszéljük át, amelyben hazánk lakosságából sok százezren, sok millióan szenvednek.

Egyszer egy rádióadásban azt mondtam, hogy Magyarországon 40-50 millió krónikus degeneratív betegség van. A szerkesztő az üvegablakon át mutogatott, hogy 10 millióan vagyunk és tessék levonni a csecsemőket.
Erre visszakérdeztem, hogy aki cukorbeteg, annak nincs magas vérnyomása, annak nem fájnak az izületei, annak nem rossz a széklete, annak nem rossz a látása, annak nem veszélyeztetett a veseműködése? Ez már 6 féle krónikus degeneratív betegség egy embernél.

Amikor krónikus degeneratív betegségről beszélünk, az nem betegség, hanem állapot. Az orvostudományban úgy mondjuk, hogy proglediáló állapot, tehát megy előre a maga útján.

Nagyon tetszett egy főorvos úrnak a bölcs szava, amikor azt mondta, hogy tulajdonképpen nem merítjük ki a genetikai kódunkat, a 120 évet, hanem saját hibánkból jóval korábban halunk meg. A magyar férfiaknak 67-68 év az átlagos életkora, a hölgyeké ezt pár évvel meghaladja.

Döbbenetes volt hallani Csabai professzor úrtól a Mindentudás egyetemén. Én eddig úgy tudtam, 10 000 lábat amputálnak évente, kiderült, már 11 ezer felé megy ez a szám. És azt sem tudtam, hogy a stroke-ban, (szélütés) és a szívinfarktusban 18 ezren halnak meg. Ez rettenetes. A többi cardiovascularis (szív és érrendszeri) betegség elhalálozási számairól nem is beszéltünk.

Ezek azok a számok, ami mellett nem lehet és nem szabad elmenni felelőtlenül. Ezek mellett meg kell állni, el kell gondolkodni. Igaz, hogy az orvostudomány 10 %-ban felel a mi egészségünkért, de a 90 % az össztársadalmi feladat.

I: Ezzel kapcsolatban, hogy mennyire kellene foglalkoznunk az egészségünkkel. A minap került a kezembe Gróf Dr. Hubonnai Vilmának, aki az első magyar nő orvos volt, a könyve, „A nő mint háziorvos” címmel. Ez 1904-ben jelent meg és az egyik fejezetnek ez a mottója, az ember nem hal meg, hanem megöli magát.

Hogy mennyire igaz, és ezt már 1904-ben mondták és ma is igaz, hogy a családokban, az anyák kezébe van sok minden letéve. Hiszen ők azok, akik a gyerekeket, a jövőt jó irányba tudják befolyásolni. Ugye, milyen fontos az, hogy jó táplálék legyen, sokan ismerik a jó táplálék kiegészítők fontosságát, de hajlandók vagyunk elfeledkezni az oxigénről.

Hajlamosak vagyunk nem tudni arról, hogy van már egy olyan folyadék, amely akkor is tud segíteni, ha a levegőből nem jut elegendő oxigén a szervezetünkbe. Vagy a szervezetünk éppen olyan állapotban, hogy nem tudja fölvenni, vagy nem tudja oda szállítani, mert dohányzik, mert asztmás, mert COPD-s, bármi lehet.
Ez a varázsszó az OXIGÉNES VÍZ. Ami mellékhatások nélkül képes kedvezően befolyásolni a szervezet oxigén ellátottságát.

TGY: Miért olyan fontos az, hogy a szervezetünkben lejátszódjanak azok az oxidatív formációk, amelyek talán még 50-100 évvel ezelőtt is jobban lejátszódtak, mert fizikai munkát végeztünk. A fizikai munka hatására lényegesen több volt az egységnyi idő alatt felvett oxigén, magasabb hőfokon ment a belső égés.

Manapság tulajdonképpen abban fáradunk el, hogy a kezünkkel a számítógép egerét mozgatjuk. Ennyi a különbség a munkavégzésben. Mindazt, amit korábban fizikai munkával a szervezetünkben elértünk, hogy mondja a Biblia, „arcod verejtékével keresd meg a kenyeredet”, a mai ember kibújt ez alól.

Ma nem igaz, hogy az arcom verejtékével keresem meg a kenyeremet. Biztos, hogy ma is van verejték, de az, az idegrendszeri elfáradás miatt van, nem a fizikai elfáradás miatt. Nagyon leegyszerűsítve nem jut annyi oxigén a szervezetünkbe, hogy ott a belső égési folyamatok lezajlódjanak és ezért nem oxidatív, hanem reduktív, erjedéses folyamatok vannak.

Tudjuk a kályhában is, ha nincs oxigén, nagy kupac salak keletkezik. Pontosan ugyanez játszódik le bennünk is, nincs oxigén, van helyette a sok salakanyag.
Ellustultunk, ez az igazság, és ha nem segítünk valahogy, a helyzet nem javul. Valljuk be egymás közt, sokszor az ember olyan fáradt, hogy azt mondja, ugyan dehogy megyek el sportolni, örülök, ha lehunyom a szememet és másnap reggel fölkelek.
LEGALÁBB AZ OXIGÉNT VIGYÜK BE!
A krónikus fáradtság szindróma az első tünet, az a küszöb, ez már oxigénhiány. De innen egyenesen vezet az út a vastagbél rákig, különféle megállókon keresztül.

Most végigmegyünk a krónikus degeneratív betegségek tünetein.

Doktor úr, a krónikus fáradtság szindróma, mint első tünet együttes, milyen mentális és fizikális érzeteket vált ki belőlünk? És amikor már irritabilis bélszindróma, vagy kolitisz, vagy rheumatoid artritisz, tehát ahogy megy előre a maga útján, honnan tudjuk, hogy önmagunkhoz képest, merre felé megyünk a rossz irányba?

O: Az oxigénhiány kezdetben nem okoz olyan manifeszt elváltozásokat, amelyek betegség tüneteket okoznának. Hanem egy olyan diszfunkciót okoz, egy károsodást az anyagcsere utakban például.

Tehát az oxidatív foszforizációból anaerob anyagcsere irányba tolódik el a folyamat és ez a savasodáshoz vezet. A szervezet méreggel telítődik, oxidatív stressz alakul ki. Az oxidánsok termelése fokozódik.

Az agyi keringés reagál a legjobban az oxigénhiányra. Mentálisan kevésbé tudunk reagálni, nem tudunk koncentrálni, nem vagyunk kommunikativak, befelé fordulunk, nem vagyunk frissek. Ásítozás, álmosság, elfelejtünk dolgokat, televízió előtt elalvás.
Ha felülről haladunk lefelé a fejbőrön elváltozások alakulhatnak ki, amelyek gombás folyamatokat jeleznek. Az agyi keringés mellett, a szívkoszorúér rendszer is károsodik.

TGY: Először nézzük meg a lelkinek tűnő, de nem lelki eredetű tünetegyüttest:
1) feledékenység
2) ásítozás
3) rövid távú memória kiesés (hol a kulcsom, elzártam-e a gáz, becsuktam-e a kocsit, ezek a legelső tünetek)
4) nincs jövőkép nem bízik önmagában, ön alulértékelés tudományosan szólva, jövőképbe vetett hit teljes vagy részleges elvesztése. Fiatal férfiaknál ez az ön alulértékelés komoly szexuális zavarokban is jelentkezik, erekciós zavarokban. Nem érzi magát annyira férfinek. Ugyanez női oldalról, jelentős libidó csökkenés van.

Pedig arról van szó, hogy az erjedés hatására, az anaerob folyamatok eredményeképpen gombák szaporodnak el és a gombák méreganyagai, amiket mikotoxinoknak nevezünk, lekötik a saját nemiségünkre jellemző hormonok egy részét. Minél többet köt le ezekből a hormonokból, annál kevésbé tudjuk a saját nemünknek megfelelő viselkedési normákat kifelé mutatni.

Tehát egy jó kiállású, igazán minden szempontból jó küllemű, jó eszű férfi, aki (elnézést, kicsit vulgárisan kifejezve) akár alfa hím is lehetne, a sor végén kullog, mert hormonálisan nincs rendben. Ha ő sikertelen abban a kategóriában ahol férfi, akkor az rányomja a bélyegét az egész mentális énjére. Attól kezdve a munkahelyen (megint vulgárisan) ő az, aki elviszi a balhét. Bármi történik, ha nincs semmi köze hozzá, akkor is úgy fordul a dolog, hogy neki kell a balhét elvinni. Megvert emberként éli az életét. Egy ilyen férfit a feleség tűr egy darabig, de aztán azt mondja, rosszul választottam, és indul a válókereset.

I: És van egy nagyon érdekes társuló jelenség. Éppen a gombák hatására megváltozik a test illatanyaga (büdös lesz). A jól megismert és számomra vonzó testillat egyszer csak megváltozik, és kellemetlennek élem meg, ugyanannál a szerelmes társnál, aki pedig korábban milyen jó volt.

TGY: Így van. Tehát egyikből következik a másik. Amikor itt mi beszélgetünk, nem egy tünetről beszélünk, hanem az egész társadalmat érintő jelenségcsoportról.
Térjünk vissza azokra a fiatalokra, ahol nincs jövőkép. Ha nincs jövőkép, akkor a mai dolgokért sem tud küzdeni. Belemenekül az alkoholba, drogba.
Ezek voltak a mentális, lelki eredetű tünetek.

Ha visszatérünk a materiális részre, az ilyeneknek teljesen megváltozik az étkekhez való kapcsolata.
1) Mohóvá válik Leül a férj, feleség és a gyerekek az asztalhoz, ugye illő lenne együtt egy fohászt elmondani és utána normálisan, nem habzsolva, nem kapkodva elkezdeni.

De aki mikózisos, mikotoxikus állapotban van, nem tud uralkodni magán. És már tömi magába az ételt, mert a benne levő gombák az éhesek, nem ő. Ő csak közvetíti a leesett vércukor szintet, az emelkedett adrenalin szintet. Megnő a szénhidrát éhség, mert a gombák szénhidrátot akarnak enni. És hiába tudja, hogy nem szabad, egyszerűen eszik megállás nélkül. Még rágni is elfelejt.
Ebéd után felpuffad A nadrág gombját, vagy az övnek a csatját két-három gombbal odébb kell tenni.
3) „Teli has nem tanul szívesen” beindul az emésztési folyamat, de ez nem oxidatív, normális folyamat, hanem egy belső erjedéses folyamat. A maradék oxigén is kiszalad az agyból, s ebéd után félrebillen a feje és ültő helyében elalszik az íróasztala mellett.

Nagyon kérem a gépkocsivezetőket akik ismerik saját maguk állapotát, (hasmenéses, szorulásos, candidás, allergiás, asztmás, bélgyulladásos) nagyon keveset egyenek gépkocsivezetés közben. Az a kevés, az teljes őrlésű gabonából legyen. Én, ha hosszú útra megyek, magam mellé teszek két liter teát és semmit nem eszem, hanem azt a teát kortyolgatom.
Így ha megérkezem akár 1000 km-es út után is, frissen szállok ki a kocsiból. De ha megállnék útközben enni, biztos, hogy álmos és fáradt lennék.

I: Hát még, ha az oxigénes vizet kortyolgatnánk. Hiszen a hivatásos sofőröknek mindig kell oxigén az agymunkájukhoz. Különösen az éjszakai vezetéskor, az elalvás miatt történik sok baleset.
Aki hosszan vezet, ne kávét vagy kólát igyon, hanem oxigénes vizet.
Sokkal frissebb lesz, jól működnek a reflexei.

TGY: Elérkeztünk a mentális zavarokig és a krónikus fáradtság szindróma és az irritábilis bélszindróma határára, mert ezek összetartoznak.

Tehát, ha megyünk tovább, akkor a bélműködés zavarait, főorvos úr, ha lennél szíves, a puffadás, szorulás, hasmenéstől kezdve.

O: Ezt tulajdonképpen már előrevetítetted, hogy az erjedéses folyamatok megindulnak. A bélben egy anaerob erjedés indul meg. Ennél fogva puffadás, teltségérzés, hasmenés váltakozik, időnként székrekedéssel. És görcsök is kialakulnak. Sőt az irritábilis colon szindrómát követhet egy súlyos colitis (vastagbélgyulladás), amely fekélyeket is eredményezhet, véres székletet produkálhat. A minimál tünetektől a kivarrt vastagbélrákig az egész skálát magába foglalja.

TGY: Másik tünet, száraz a bőr az egész testen, hiába kenik bármilyen kozmetikummal. Saját tapasztatból is tudom, összefügg a vastagbélgyulladással. A lábszáron a sípcsontnál a bőr pergamenszerű, pikkelyesen hámló és viszket. A másik, amit megfigyeltem és most csináljunk egy ön diagnosztizálást. Nézzék meg a bőrt a könyökökön, a térdeken, ülőgumón milyen, nem szürkés-lilás-e. Nincs-e rajta rücskösség, berepedezettség vagy valami hasonló. Mert ez egyértelműen azt mutatja, hogy a vastagbél máj és lép kanyarja krónikus gyulladásos állapotban van.

Egy ismerősömnél felfigyeltem, hogy a bal könyökén a bőr szürkés-lilás. Mondtam neki, másképp kellene enned, menj el orvoshoz, nézesd meg a beleidet, mert valami nekem nagyon gyanús. Nem vette komolyan. Amikor megtudtam, hogy a kórházban kivarrták a belét vastagbél elrákosodás miatt, első utam hozzá vezetett, átölelt és azt mondta, miért nem voltál szigorúbb hozzám.

Ez volt az a pillanat, amikortól ahol tudom, közzéteszem, hogy ahol ezeket a tüneteket látják azonnal gasztro-enterológus, onkológus szakorvoshoz kell menni, mert nagyon alapos a gyanú arra, hogy az emésztőrendszerben nem kívánatos elváltozások jelentek meg. Feltételes módban mondom. Az élet igazolta, több embert is sikerült így orvosi kezeléssel megmenteni, mert nem hatalmasodott el a vastagbél rák.

O: Hippokratész mondása volt: a halál a bélben lakozik. Ezen kívül, az immunrendszer döntő többsége a bélrendszerben van. Ott egy olyan immunhiányos állapot alakulhat ki, amely számtalan betegség okozója.

TGY: Lágyéki nyirokcsomók, hasi-, vakbél-, bélfodri nyirokcsomók, lép.

O: Az a baj, hogy sokan félvállról veszik ezeket a tüneteket, mert látszólag egészségesnek hiszik magukat, holott a mélyben már olyan folyamatok zajlanak, amik egy ideig még megfordíthatók, ha kellő időben kezelik. Ha a diszfunkciós stádiumban kezdik kezelni és a krónikus oxigénhiányt rendezni lehet, az anyagcsere helyzetet vissza lehet állítani egy normál szintre. Hisz az oxigén is ezt teszi, abban az esetben még megállhat a folyamat.

De ha már ezen, és az 5-30 évig terjedő lappangó időszakon túljut, ott már visszafordítani nem lehet. De azért ott sem mindegy, hogy hagyom a mélyben a folyamatot zajlani, vagy megpróbálom lassítani. Az oxigén ezt meg tudja tenni. Igenis lassítani tudja a kóros folyamatokat. Ezért van jelentősége a megelőzésszerűen fogyasztott oxigénes víznek.

I: Én inkább úgy mondanám, hogy egészségtudatos magatartás. Az elején, amikor még csak itt fáj, ott fáj, nyom, szúr egy kicsit., itt viszket, ott viszket. Belenézek a tükörbe és piros az orrom alja, táskás a szemem, a szemöldököm felett mindig viszket és vöröslik. Ezek olyan ártatlan kezdeti tünetek, amelyek a sejt krónikus kifáradás szindrómáját mutatják.

TGY: Tegyünk most egy történelmi visszapillantást. 1930-as években Otto Wartburg már előrehaladott kutatásokat végzett a redoxpotenciál-lal. Ez azokat az élettani folyamatokat jelenti, amelyek aerob vagy anaerob formában zajlanak le.
Mit is mondott Otto Wartburg a hypoxiás állapotról és a daganatos betegségekről?

O: Azt állapította meg, hogy a hypoxiás, tehát az oxigénhiányos állapot a daganatok kialakulásának kedvez. Ezt hosszú ideig a hagyományos orvostudomány nem fogadta el. Még a mai napig is, ha valaki azzal jön, hogy a daganatot hypoxiás állapot idézi elő, a válasz, hogy ne hagyja magát félrevezetni. Még nem ment át az orvosi közgondolkozásba az, hogy a daganatok döntő többségét, (mert vannak olyan daganatok, amelyek nem a hypoxia alapján jönnek létre) hypoxia indukálja.

Ha hypoxia van, akkor ennek hatására olyan növekedési faktorok indulnak be, amelyek megindítják az érképződést, az angiogenezist. Mert ahhoz, hogy daganat elkezdjen osztódni, angiogenezis kell. Ahhoz, hogy tovább tudjon fejlődni, ehhez neki érhálózat kell. Ma már szöveti szinten lehet mérni az oxigénhiányt. Annakidején Otto Wartburg még csak az anyagcsere folyamatok alapján következtetett arra, hogy a hypoxia indítja el a daganatképződést. Ma már sejt szinten lehet mérni a hypoxiát. Mikroelektródokkal meg lehet állapítani, hogy abban a szövetben milyen az oxigénszint.

Ma már a tudomány arra törekszik, hogy ezen növekedési faktorok receptorait, (mert ezek receptorokhoz kötődnek, ugyanúgy mint az inzulin, amely szintén receptorhoz kötődik és így fejti ki a hatását) blokkolni lehessen. Mert ha blokkolni lehet, akkor megáll az érnövekedés, ezáltal a daganat el fog pusztulni. És ezt az oxigén is meg tudja tenni. Ha oxigenizáljuk a daganatot, amit az oxigénes vízzel el lehet érni, abban az esetben a daganat fejlődése meg fog állni.

Félreértések elkerülése végett az oxigénes vízzel nem lehet a daganatot meggyógyítani. Csak kiegészítő kezelésként ajánlható, mert a hagyományos orvosi eljárások nélkül a műtét, a kemo- és sugárterápia nélkül a daganat nem fog elpusztulni. Ez tulajdonképpen egy additív (kiegészítő) bioterápia. A természetes élettani hatását fogja kifejteni, azzal, hogy visszaállítja az egyensúlyt. A daganatos beteg tulajdonképpen daganatmentessé tehető.
De miután a beindult folyamatok olyan gén modulációt, olyan genom eltolódást okoznak, hogy a daganatos beteg tulajdonképpen daganatmentes lehet, de potenciálisan veszélyeztetett. Azért van az 5, 10, 15 éves túlélési idő, mert ez alatt a daganat sejtek beindulhatnak.

Ha az oxigenizációt folyamatosan tudjuk biztosítani, akkor elképzelhető, hogy ezt a növekedési faktort vissza tudjuk szorítani. Azt nem állítanám, hogy ily módon ki tudjuk zárni a daganatot, de biztos, hogy ez sokat jelent az életminőség szempontjából és a túlélés meghosszabbítása szempontjából.

I: Egy nagyon fontos dolgot szeretnék ehhez hozzátenni, hogy jó néhány olyan daganatot ismertek föl az elmúlt időszakban, amelyek ún. rezisztensek a kemo- és sugárterápiára. Tehát nem hat rájuk igazán a kémiai anyag, vagy a beadott sugáradag.
Ilyen esetben az a tapasztalat, hogy az oxigénes víz rendszeres fogyasztása érzékennyé teszi ezeket a daganat szöveteket a kemo- és a sugárterápiára is. Ha semmi mást nem vennénk csak azt, mennyire javul a közérzete az ilyen rákos betegnek, valamint sokkal kevesebb kemoterápia vagy kevesebb sugáradag elég ugyanannak az eredménynek az eléréséhez a gyógyulás útján, akkor már azt mondhatjuk, hogy érdemes megpróbálni.
Azt nem mondhatjuk, hogy ettől meggyógyul bárki, mert a komplex kezelés nélkül nem tud meggyógyulni. De az életminősége nem mindegy.

O: Hamarosan meg fog jelenni egy ebben a tárgyban összegyűjtött összefoglalás, amely a kétkedők számára is bizonyítani fogja, hogy az oxigénnek komoly szerepe van a daganat terápiában.
Németországban már 30 évvel ezelőtt is komoly oxigén terápiák folytak oxigén sátorban és ózonnal. Van ennek múltja, csak ezek az eljárások nem tudtak olyan stabil és olyan tartós alkalmazási lehetőséget biztosítani, mert géphez, műszerhez, vénás injekció adásához voltak kötve.
Az oxigénes víz ezt a tartós, folyamatos oxigénpótlást tudja biztosítani.

 Itt üzenhet

oxigénes víz mágnesterápia szívmérés méregtelenítés egészség