Az oxigenizált víz

Az oxigénes víz előállításához használt oxigénes szifon egy újonnan bevezetett magyar találmány. Emellett mind a gyártó (LISS), mind a forgalmazó cég (Pentaqua Kft.) 100%-ban magyar tulajdonú. Az oxigénszifonos technológia Magyarországról fog eljutni Európa, majd a világ többi országába.

A légkör oxigéntartalma hegyi levegőn jelenleg 21%, ami már így is jóval kevesebb, mint amihez az emberi szervezet a globális erdőirtás és környezetszennyezés előtt hozzászokott. A városokban az oxigén szintje azonban csak 16-19% közötti. Megdöbbentő, hogy egy szélcsendes, fülledt nyári napon Budapesten a Rákóczi úton mértek már 11%-os oxigénszintet is! Sem a 11%-os, sem pedig az általános 16-19%-os oxigénszint nem elegendő az embernek ahhoz, hogy a szervezete normálisan működjék. Az emberek többsége az egész életét kritikusan alacsony oxigénszinttel éli, amin csak a folyamatosan tiszta levegő és a tiszta levegőn végzett rendszeres fizikai aktivitás segíthetne.

A szervezet oxigénellátottságát a vérben található oxigén szintjével lehet a legjobban mérni. Egy egészséges embernél ez 99%, egy átlagembernél ez 96-98%, és különféle betegségekben, vagy energiahiányban szenvedőknél ez általában 89-95%. Ha a vér oxigénellátottsága nem éri el a 99%-ot, akkor a szervezet folyamatosan oxigénhiányban szenved, akkor is, ha ezt közvetlenül nem érezzük meg. Hiába nem érezzük az oxigén hiányát (mert már hozzászoktunk), a sejtjeink egy része folyamatosan alulműködik, és minél tovább áll fent az oxigénhiányos környezet, annál nagyobb az esélye annak, hogy a következményeként valamilyen betegség kialakul.

A vér oxigénszintjét erre alkalmas műszerekkel meg lehet mérni. Kipróbáltuk azt, hogy a 96%-os véroxigénszintet megfelelő jógalégzéssel fel lehetett vinni 98%-ra. De a gyakorlat befejezése után 15 perccel az oxigénszint visszaállt 96%-ra. Az az általános tapasztalatunk, hogy a helyes légzéstechnika segíthet a kritikusan alacsony oxigénszint elkerülésében, de az emberek többsége számára a szervezet elegendően magas oxigénszintjét csak tiszta, hegyi levegőn lehetne fenntartani.

Kivéve akkor, ha valaki oxigénszifonnal készített, szuperoxigénezett vizet fogyaszt. A gyomorba juttatott oxigén ugyanis egy teljesen másik vérkörbe kerül, mint amit a tüdőben veszünk fel. A szájon át bejuttatott oxigén a vékonybélben szívódik fel, együtt a tápanyagokkal, és közvetlenül bejut a májba. A máj a szervezet oxigénraktára. Mivel a máj a szervezet biológiai laboratóriuma, a tápanyagok átalakítása és a szervezet méregtelenítése elsősorban itt zajlik. Ezekhez a folyamatokhoz mind oxigén szükséges. A máj tud működni oxigénhiányos környezetben is, ilyenkor viszont az átalakítások és a méregtelenítés nem optimális módon folyik, azaz ezek a folyamatok túlterhelik a májat, és melléktermékeket, méreganyagokat termelnek. Amennyiben biztosítjuk a májban az elegendő oxigént, az végre normálisan tud működni.

A máj oxigéntartalma természetesen légzéssel is növelhető, nemcsak a szájon át bevitt oxigénnel. Egy kísérlet során igazolták, hogy azonos idő alatt, a légzéssel bejuttatott plusz oxigén 8 %-kal tudta növelni a máj oxigéntartalmát, míg ugyanennyi idő alatt az oxigénes víz fogyasztása 43%-kal növelte meg azt. Mindennek az a magyarázata, hogy a másik úton, a gyomron keresztül bevitt oxigén sokkal hatékonyabban felszívódik, és egyből a megfelelő helyre kerül.

Miért jó az, ha a máj oxigéntartalma magas? Mivel a máj a szervezet legfőbb vegyi laboratóriuma, ezért az ott elraktározott oxigén mennyiségén múlik, hogy a nagy mennyiségű oxigént igénylő átalakítási folyamatok, mint például a méregtelenítés, milyen hatékonysággal tudnak működni. Az emberek szervezetébe folyamatosan egyre több méreganyag kerül, amit a máj fokozott munkával, és így fokozott oxigénbevitellel tudna csak semlegesíteni. Ehelyett a városi életmóddal: a légszennyezéssel és a kevés testmozgással csökken az oxigénellátottság, amit legkönnyebben az oxigénes vízzel lehet pótolni. Emellett általánosan is elmondható, hogy ha biztosított a sejtek folyamatos oxigénellátása, akkor azok normális módon, nem pedig a káros anyagokat felszaporító oxigénhiányos (anaerob) módon tudják az energiát termelni.

Hogyan működik az oxigénes szifonnal elérhető, folyamatos oxigénterápia?

A vér oxigénszintjének a növelésére jelenleg sokféle oxigénterápia elérhető már. Klinikai esetekben alkalmazzák a vér átmosását, oxigénnel dúsítását. Oxigénterápia az is, ha oxigénfejlesztő gépből naponta 10-30 percig magasabb oxigéntartalmú levegőt lélegzünk be. (Japánban például nagyon elterjedtek az oxigénbárok, sőt, utcai, oxigénes automaták is vannak!) A bőrön keresztül is bevihető plusz oxigén, szintén terápiás célzattal kifejlesztettek ezért oxigénfürdőt is. Ezek mind nehézkes – és nagyon drága – megoldások az oxigénszint növelésére, és ezért elsősorban csak terápiaként szokták javasolni, amikor más módszer már nemigen van az egészség helyreállítására. Pedig szerintünk az oxigénterápiát elsőként kellene bevetni, nem utolsóként, mert a legtöbb egészségi probléma valahol – legalább részben – visszavezethető az oxigénhiányra!
Az oxigénes szifonnal megvalósítható az olcsó és folyamatos oxigénterápia. A szifonnal előállítható oxigénes víz utolérhetetlen sűrűségű, 2000 mg / literes dúsítású oxigénes vizet állít elő, nagyon olcsón, 1 litert mindössze 154 Ft-ból. Ráadásul az oxigénezett víz kellemesen selymes ízű, és valóban üdítőitalként iható, ezért a napi rendszeres fogyasztása egyáltalán nem jelent nehézséget senkinek sem.

Mennyibe kerül az oxigénes szifon és az oxigénpatron?

Az oxigénes vizet készítő palack ára 45.800 Ft, egy háztartásnak elegendő egyszer megvásárolnia (akár bankhiteles részletre is), és utána már csak a család napi fogyasztáshoz szükséges oxigénpatronokról kell gondoskodniuk, mely személyenként nagyjából havi 4100 Ft-ból kijön, ennyibe kerül egy doboz patron cseréje, ami 24 db oxigénpatront tartalmaz. (A készülék 45.800 Ft-os árában benne van az első doboz patron ára is.)

 

AZ OXIGÉNTERÁPIA KÖZVETLEN ÉS GYAKORLATI HASZNA

A mai városi élet már nem teszi lehetővé, hogy az ember a szabad és friss levegőn tüdejét naponta kiszellőztesse. Egy hatalmas sóhajtás. Ugye milyen egyszerűnek tűnik? A légszennyezettség magas szintje, a rohanó élettempó meggátol bennünket abban, hogy friss levegőhöz jussunk.

Az általános közérzet javul, a szervezet oxigénhiányos stádiumának gyors és hatékony megszüntetésével. A vér oxigénellátásának romlása esetén, mely bekövetkezhet pl. anesthesia (érzéstelenítés) okozta szervi működési megváltozások, intenzív trauma hatására stb. hatékony segítséget nyújthat az oxigén terápia és oxigénkezelés.

A gyengeség, fáradtság és levertség pár perc alatt eltűnik (betegség utáni lábadozás szakasza lerövidül ismételt oxigén inhaláció alkalmazásával).

Az oxigén bejuttatását követő felfrissüléssel oldódik a stressz, a szervezet könnyedén kerül relaxált, ellazult állapotba, azért, hogy utána megújult erővel álljon neki az előtte álló feladatoknak.

Lelki problémák egy része oxigénhiányos állapotra vezethető vissza, így a depresszió, letargia, pánikbetegség, remegés a kezeléseket követően eltűnik.

Szédülés és fülzúgás esetén is hathatós segítséget nyújt az oxigéndús víz.

Nő a koncentrációs képesség, a figyelem, az agytevékenység (javul a rövidtávú memória), és megnyilvánul a tanulási, alkotási tevékenység kiteljesedésében, a szellemi produktivitásban is.

Az autóvezetők, gépjárművezetők koncentrálóképessége és figyelme javul! Az oxigénterápia munkavégzés mennyiségét és hatékonyságát növeli és munkaegészségügyi szempontból is kiemelkedő jelentősége van! (Csökken a hibaszázalék, stressz, feszültség!)

Bizonyos típusú fejfájás megszüntethető oxigénnel! Ilyen a migrénes fejfájás, vagy a cluster fejfájás. (clusterheadache)

Oxigénnel az ember teste doppingszer (doppingszerek), vagy stimuláló szerek (koffein, taurin stb.) nélkül kerül energizált állapotba, vagyis sport közben a nagyobb teljesítmények és jobb teljesítmények elérésére képes, az állóképesség növekedése mellett.

Sportolást követően az oxigénterápia a szervezet rendkívül gyors és hatékony regenerálódását teszi lehetővé! Az izmokban képződő tejsav csökken, az izomláz ki sem alakul, vagy enyhébb lefolyású!

Az oxigén jelenlétében és hatására a szervezet anyagcsere folyamatai felgyorsulnak, normalizálódnak és gyakran az ember az egészséges és ideális testsúlyt akár testedzés, fogyókúrázás, vagy diéta nélkül is elérheti! Fogyás oxigénnel!

A városi légszennyezettség és kipufogó gázok káros anyag kibocsájtása miatt a tüdőben lerakódott mérgező anyagok az oxigén hatására hatékonyan kiürülnekItt üzenhet

oxigénes víz mágnesterápia szívmérés méregtelenítés egészség