Prospektus

Ez a cikk ide kattintva pdf formátumban letölthető

Szív- és érrendszeri rizikófaktorok mérése

Rohanó világunk, korunk emberének folyamatos terhelése, munkahelyi- és szociális problémák egyre nagyobb terhet, stressz jelentenek szervezetünkre. Azzal mindenki egyetért, hogy ez jelenti a legnagyobb veszélyt szervezetünkre, és legelső sorban a szív és érrendszerre hat a legkárosabban. Ha rendszeresen túlhajtjuk magunkat, a szervezet tartalékai előbb-utóbb kimerülnek.

A kockázatok és a HRV érték mérése egyedülálló módszerrel, a VICARDIO készülékkel lehetséges.
A szívfrekvencia-variabilitás (Heart Rate Variability, HRV) mérése az USA kardiológusai számára az aranystandardhoz tartozik. A szívfrekvencia-variabilitás jelentőségét az Egyesült Államokban az is mutatja, hogy a szakirodalom és nyilvánosságra hozatalok közel 90%-a az USA-ból származik. A HRV-t úgy lehet legegyszerűbben érthetővé tenni, hogy a szív „reakcióképessége”. Mindenki számára ismert, hogy ha valakit megijesztenek, akkor megemelkedik a pulzusa. Ez azért következik be, mert a vészhelyzetből nekünk el kell menekülnünk, vagy védekeznünk kell. Ehhez pedig megfelelő mennyiségű tápanyagra és oxigénre van szüksége az izomzatnak, amit a véren keresztül juttat el a szív szövetekhez. Amerika tudósok rájöttek, hogy mivel ez az „állandó készenlét”, ami azt jelenti, hogy minden kívülről érkező ingerre való reagálás a vegetatív idegrendszeren keresztül nagyon energia igényes folyamat, a szív kezdődő problémák esetén képes ezt a funkciót szűkíteni. Tehát képes „energiatakarékos üzemmódba kapcsolni”. Ez a probléma sokféle lehet, többek közt bizonyos időnél tovább tartó erőteljesebb megterhelés, stresszes életmód, lelki problémák, sőt akár egy nem megfelelő gyógyszer is kiválthatja ezt a hatást.
A Vicardio a szív funkcionális állapotának és a stressz (kémiai, fizikai, táplálkozási, pszichés, környezeti) általi terhelésének kiértékelésére szolgáló biofizikai mérő és értékelő műszer, amely egy EKG mérés adataiból két perc alatt színes, 3Dimenziós képet készít a szív állapotáról és képes hónapokkal előre még tünetmentes állapotban szólni, hogy ha nem változtat az életvitelén, előbb-utóbb komolyabb bajra számíthat.
Manapság, ha valaki akár már meglévő probléma esetén, vagy megelőző jelleggel kardiológiai kivizsgálásra szeretne menni, akkor minimum három hónap a várakozási idő. A magánszektorban meg azonnal, de súlyos tízezrekért végzik el a vizsgálatot.
A mi elgondolásunk alapján a szűrővizsgálat ára legyen mindenki számára elérhető. A programot kimondottan szűrésre fejlesztették ki, ezért lehetőség van arra, hogy kérésre interneten email-ben át tudjuk küldeni a teljes mélységű orvosi adatokat, amit körzeti orvosának, belgyógyászának, kardiológusának tovább tud küldeni.
A készüléket Semmelweis Egyetem Klinikai Kisérleti Kutató- és Humán Élettani Intézetében bevizsgálták. Részlet az összefoglaló értékelésből, ami a www.magnetovital.hu weboldalon a szívről könyvtárban mint SOTE szakértői véleményben található: „Fentiek alapján a VICARDIO készülék kíválóan alkalmasnak tűnik prevencióban történő felhasználásra, szűrővizsgálatok, illetve a munka-alkalmassági és foglalkozás egészségügyi vizsgálatok végzésére. „

A VICARDIO vizsgálat célja:

Megelőzés: egészséges személyek szívvizsgálata a lehetséges (eddig ismeretlen) rizikófaktorok szűrésére
Veszélyeztetett csoportba tartozók szűrővizsgálata megelőzés céljából /pl.: magas vérnyomás, cukorbetegség, dohányzás, alkohol, túlsúly, depresszió, pánikbetegség, alvászavarok, fokozott feszültséggel járó munkakör
Különböző stresszek szívhatásának vizsgálata —- Az aktuális stressz -terhelés kiértékelése —- Kezelt szívbetegek állapotának nyomonkövetése —— Adott gyógyszeres kezelés szívhatásának vizsgálata. —- A szív funkciójának -adott esetben- kedvezőtlen változása esetében időben jövő figyelmeztetés.

Kinek lehet szüksége a vizsgálatra?

Aki foglalkozása során, vagy pedig otthon gyakran áll feszültség (stressz) hatása alatt.
Aki lehetőleg biztos akar lenni afelől, hogy ezáltal nem alakultak ki a szívfunkciójában kedvezőtlen változások.
Aki orvosi kezelés alatt áll és a mindenkori állapotáról információt szeretne kapni rendszeresen, hogy még időben orvoshoz fordulhasson szíve állapotának rosszabbodása esetén.
Aki gyakran áll lelki megterhelés (pl.: sport következtében, üzleti utazásai alkalmával) alatt és meg szeretne győződni arról, hogy szíve elektromos működési -folyamatában nincs semmilyen kedvezőtlen eltérés sem.
Aki nem táplálkozik megfelelően és akinél így hiányállapot alakul ki bizonyos nyomelemek vonatkozásában (pl.: kálium, magnézium, stb.) Ezeknek az elemeknek jelentős hatása ismert a szív működésében. A hiányállapot a szív-stressz helyzetét jelenti.

Milyen gyakran érdemes a vizsgálatot elvégezni?

Ajánlatos évente egy alkalommal a vizsgálat, amely felvilágosítást ad a paciensnek és orvosának is arra vonatkozóan, hogy mennyi terhelés érte a szívét. Ahhoz, hogy ezt a megállapítást a mai felgyorsult stresszel terhelt világunkban helyesen értelmezzük, tudnunk kell , hogy egyéni szervezetünk miként reagál a napi kihívásokra, feladatokra. A napi feladatok elvégzéséhez és a váratlan helyzetek megoldásához szükség van a szervezetünk fokozott működésére. Szeretnénk a segítségére lenni abban , hogy reálisan értékelje saját szervezete ellenálló képességét a stresszel szemben.

A vizsgálat 10-15 percet vesz igénybe tanácsadással egybekötve.

A mérés után kezébe kapott lapokról a következő információkhoz juthat:

 

 

A „State” érték (a német nyelvű programban “Zustand”) az általános szívértékre vonatkozik.

4,5-ös érték felett minden rendben van.
3,8 – 4,5 közötti értéknél már felhívjuk figyelmét, hogy belső tartalékai lassan kimerülnek, aminek következménye betegségek kialakulása lehet. Ekkor még elég egy pihenőprogram beiktatása.
3,0-3,7 értéknél már sokkal komolyabb odafigyelésre van szervezetének szüksége. Ebben az esetben igen hatásos komplex stresszoldó, általános közérzetjavító terápiát tudunk javasolni az Ön számára.
3,0 alatti értéknél javasoljuk, hogy lehetőség szerint forduljon szakorvoshoz, mivel tartalékai már olyan szinten kimerültek, amely feltétlenül orvosi segítséget igényel.

A „Stress” érték szívének HRV tulajdonságára vonatkozik

20% -os értékig szíve reakcióképessége normális.
20-35 % közötti érték már jelzés a negatív folyamatok károsító hatására, de ez még nem veszélyes.
35% feletti értéknél már komolyabb odafigyelésre van szükség, mindenképpen stresszoldó program elkezdését javasoljuk.
50% feletti érték tartós fennállása esetén már nagy esélye van arra, hogy szívének állapota gyorsan romoljon. Ebben az esetben azonnali pihenésre, további vizsgálatokra van szüksége.

A „Puls” érték a pulzusszámot jelenti

Ezzel a méréssel mi az embereket nem ijesztgetni szeretnénk.
A kilenc éves tapasztalat alapján, amely közel 11.000 mérést jelent, elmondhatjuk, hogy sok embert nyugtattunk meg, hogy szíve rendesen működik. Az őket ért stressz helyzeteket tökéletesen fel tudják dolgozni.
Számos esetben hívtuk fel a figyelmet arra, hogy nem minden tökéletes, életmódjukra jobban oda kellene figyelni. Közel 100 esetben javasoltunk azonnali szakorvosi vizsgálatot, pedig a mérésre jelentkezők csak fáradékonyságra, koncentráció hiányra panaszkodtak.

Mi annak örülünk, ha azt mondhatjuk, hogy az Ön értékei tökéletesek. Ha eltérés van, felhívjuk rá a figyelmét. Ezzel megelőzhetjük a további bajok kialakulását. Bízunk benne, hogy a mérés eredményével meg lesz elégedve és ezek alapján környezetében élő ismerőseinek is javasolni fogja, hogy legalább évente egyszer ők is végeztessék el ezt a szűrővizsgálatot.

Elérhetőségünk: telefonon 404 – 1478 Mobil. 0630-63-23-063
internet: www.magnetovital.hu email: kloczl.gyorgy@gmail.com vagy magnetovitalkozpont@gmail.comItt üzenhet

oxigénes víz mágnesterápia szívmérés méregtelenítés egészség